Tankar om cykeln

För någon månad sen bestämde jag mig för att starta ett mer aktiv liv. Detta gjorde jag genom att börja cykla till jobbet varje dag. Här är min lilla privata analysering hurvida det är värt att cykla eller inte.

Fördel: Man känner sig atletisk och hälsosam
Nackdel: Saknas

Fördel: Det kostar inte en krona att ta sig vare till eller från jobbet (förutsatt att du lånar mammas cykel och alltså inte har betalat den)
Nackdel: Det tar lite längre tid att ta sig hem, sen är det inte alls särskilt inspirerande att sätta sig på cykeln en gråmulen morgon kl 6.15

Fördel: När det är varmt ute fläcktar det gott i nerförsbackarna
Nackdel: Jag flåsar som ett djur i uppförsbacken och svettas sedan därefter (alltså är man inte alls lika fräch när man kommer fram som när man va när man började cykelturen)

Fördel: Man kan känna alla härliga sommardofter, som till exempel doften av nyklippt gräs eller en jasminbuske i närheten.
Nackdel: Om man skulle råka ha munnen det minsta öppen i nerförsbacken (som man oftast har eftersom man flåsat i uppförsbacken innan) så lyckas man banne mig varje gång få in en fluga eller något annat äkligt, otäckt litet djur! 

Fördel: Man känner sig så där härligt 40-tals romantisk, speciellt om man har kjol på sig.
Nackdel: Man varken ser eller känner sig det minsta romantisk de dagar det öser ner från himlen och man har diverse regnkläder eller stora vindbyxor på sig.

Summan av kardemumman så anser fakttiskt jag att det är värt att cykla! Men ibland kan man faktiskt unna sig att ta bilen, till exempel mellan Oktober-Aprill...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0