Tankar om cykeln

För någon månad sen bestämde jag mig för att starta ett mer aktiv liv. Detta gjorde jag genom att börja cykla till jobbet varje dag. Här är min lilla privata analysering hurvida det är värt att cykla eller inte.

Fördel: Man känner sig atletisk och hälsosam
Nackdel: Saknas

Fördel: Det kostar inte en krona att ta sig vare till eller från jobbet (förutsatt att du lånar mammas cykel och alltså inte har betalat den)
Nackdel: Det tar lite längre tid att ta sig hem, sen är det inte alls särskilt inspirerande att sätta sig på cykeln en gråmulen morgon kl 6.15

Fördel: När det är varmt ute fläcktar det gott i nerförsbackarna
Nackdel: Jag flåsar som ett djur i uppförsbacken och svettas sedan därefter (alltså är man inte alls lika fräch när man kommer fram som när man va när man började cykelturen)

Fördel: Man kan känna alla härliga sommardofter, som till exempel doften av nyklippt gräs eller en jasminbuske i närheten.
Nackdel: Om man skulle råka ha munnen det minsta öppen i nerförsbacken (som man oftast har eftersom man flåsat i uppförsbacken innan) så lyckas man banne mig varje gång få in en fluga eller något annat äkligt, otäckt litet djur! 

Fördel: Man känner sig så där härligt 40-tals romantisk, speciellt om man har kjol på sig.
Nackdel: Man varken ser eller känner sig det minsta romantisk de dagar det öser ner från himlen och man har diverse regnkläder eller stora vindbyxor på sig.

Summan av kardemumman så anser fakttiskt jag att det är värt att cykla! Men ibland kan man faktiskt unna sig att ta bilen, till exempel mellan Oktober-Aprill...Marstrand

Tidigt på lördagsmorgonen (kl 10.00) packade hela familjen (dvs. jag, Gustav, mamma och Kick, pappa lämnade återbud i sista stund) in sig i bilen för att bege sig upp mot vackra Marstrand, en ö i Göteborgs skärgård. 11 mil senare klev vi ur bilden, till allas lycka på rätt destination och fortfarande med strålande sol som sken över våra huvuden. Efter en kort liten båtfärd på tre minuter stod vi sedan med båda fötterna på den lilla idylliska bil-fria ön.
Efter att ha strosat fram och tillbaka några gånger längs kajen och kollat på diverse överlyxiga båtar med snuskit rika norrmän ombord kände jag och Gustav att det var dags att styra våra steg mot klipporna. Sagt och gjort.Vi tog promenadsträckan som gick runt ön för att komma till de allra bästa klipporna på ön. Medans vi gick där såg vi även till att bränna oss. Gustav såg till att få sig en ordentlig och tvättäkta bonnebränna (eftersom han envisades med att gå i T-shirt) medan jag brännde baksidan utav armarna (vem fan tänker på att smörja in dom?) 
Ett dopp i havet blev det för Gustav, själv finner jag inte särskild stor glädje i att pina sin arma kropp i kallt vatten, såg istället till att få en blöt kram. Det räckte för att svalka av mig. 
Fram emot eftermiddagen gick vi tillbaka, tog oss en glass på bryggan och begav oss sedan hemmåt. 
Helt klart en FANTASTIKS dag! 


  LOVE

???

HALLÅ!!!!

Insperation...vart tog du vägen?

Vad ska jag nu skriva om?


Där kärleken bor

Jag drömmer, jag saknar jag längtar.
Ty kärleken bor ej här.
Den bor i mitt hjärta, den växer i min själ,
men är egentligen långt bortom mitt räckhåll.
Jag drömmer, jag saknar jag längtar.
När ska jag äntligen få vara i din famn?Love

RSS 2.0