"Frihet, status och tatalt vansinne"

Mopeden! Vid sköra 15 års ålder var detta en nyckel till frihet, status och totalt vansinne. Med total brist på trafiksinne gav vi oss då ut på dis strase  i Borås. Hjälmar stora som enorma bowlingklot och bakom denna svarta fasad två asgarvande och tjutande tonnåringar i våra bästa år. "vaddå blinka i rondellen? Eh vi kör en liten sväng på trottoaren, kolla vilken snygg kille....ops!!"  Friheten var total, sommaren var varm och bekymren var minimala och obetydliga i dagens mått mätta. Räddsla existerade inte, då det gick lika bra att åka moppe med både klänning och extremt korta jeansshorts. Vilka tider, det var sommartider i sin bästa bemärkelse.

Idag var det dags att damma av den gamla klassikern eller snarare mopeden. Idag med lite  mer trafikvett, heltäckande jeans och skinnjacka som det minimala skydd det är men hyfsat värmande. Idag då frihet är nått man har som vana och den tunga tonnårstiden är förbi, men en sak hade inte förändrats. Bakom de svarta hjälmarna fanns asgarvet fortfarande kvar, kvittrande och tjutande som om inget hade hänt. Som om det bavarats i hjälmen på hyllan, bara väntat på att få explodera och fylla den akustiktomma insidan. Jag säger bara en sak, Tack!

      ( Då skrattande och orädda )


    ( Nu några år senare, men fortfarande lika roligt)

kramis från Mimmi och Anna


Den vuxna dagisleken

Jädra butiker!!!!!!! Faaan vad jag hatar det systemet! Som en sluten incest cirkel som är total omöjlig att ta sig in i. Själv tog man sig då en runda i våran härligt butiktäta stad för att söka jobb. Men det är ju totalt hopplöst, alla säger samma sak. "Vi ser gärna nån med tidigare butikserfarenhet."   Men hallå?? Hur kan man någonsin få butikserfarenhet om man inte ens släpps in i leken liksom? vad ska man göra för att ens få en chans? jag kanske är BÄST! Man vet ju inte innan man fått prova som sagt. Nä jag är jävligt lack.  Börjar utveckla en bitter hakärlek till dessa pryl och klädtäta lokaler, och inte minst sagt en bitterhet (snarare en avundsjuka som jag aldrig skulle kunna erkänna) till alla nippertippiga övertrevliga anstälda som har mitt favorit yrke. Jag kommer ogila er i evighet tills jag också får komma in i butisk leken.
Har fått nog av att inte ha nått jobb längre :(

(jaja, jag vet att jag är lite bitter just nu, but hey it's me! )

Lokal spelningar och kudd-vaddstugg

Ännu en helg har då passerat, och jag kan stolt och totalt fördomsfritt erkänna att även denna passerade helt nyktert. Andra i rad! Känner att det är dags att ha lite hederliga hemmakvällar efter sommarens krogenturneer. Men vad är ljusa sommarnätter till för om inte spenderas med sina vänner och tillhörande drycker.

Fast även om helgen var alkoholsfri, så befann jag mig ändå på den välkända trägår´n, men inte för att rocka loss till den halv dåliga musiken i de sunkiga lokalerna, utan den här gången för att njuta av tonerna från Lace. Makalöst bra!

Lördagen spenderades tillsammans med Mirry, en halv kebab talrik (vi delade faktiskt) och andra onyttigheter som jag inte ens törs nämna. Tanken var att vi skulle spela lite fussball men iställt fastnade vi framför "Lillja 4-ever".  Och alla ni som sett den förstår när jag säger att man är ju inte direkt på nått vidare humör tillslut när skådespelarnas namn rullar upp till den dystra musiken. Snarare ganska äcklad och bitter. Så det var lika bra att bättra på bitterheten och fortsätta med att se en skräckfilm. (jag tycker if att det var en skräckfilm även om jag och Mirry har delade meningar angående den punkten.) Visst var den en aning så B, men seriöst är inte Psyko ändå ganska brutal, med  de otaliga nervkittlande scener där man finner sig själv nästintill äta upp kudden man har i famnen?? Feel free to comment!  

Kramis

2 Milshake och en paljettklänning, tack!

Näe Mimmi nu är det dags att ta dig själv i kragen!! (om jag ändå hade en... :S ) jag kan  ju inte gå runt så här längre och inte ha nått jobb. Känner mig fruktansvärt dålig. Fick dock ett erbjudande att åka upp till stockholm för en intervju, men är det verkligen värt det? Vill jag verkligen så desperat gärna sälja Mobiltelefon + abonemang att jag åker hela vägen upp till den stora staden? den tål att tänkas på...

Igår tog jag tillfället i akt att träffa min kära supersöta vän Joakim. Dock hade han först glömt bort att vi skulle träffas (inte  lika ordningssam som jag som skriver upp sånt i min almenacka) Som plåster på såren hade han laddat upp med film när jag kom. Den killen har sjuk mycket filmer, kan öppna en videobutik om han så önskar.
Senare samma kväll insåg vi att vi inte riktigt hade fetat oss tillräckligt. Då finns det endast en lösning. Att packa sig in i lilla loppan och köra raka vägen mot mc donald´s. Väl där hade vi livliga diskusioner om Pride, paljetter och annat dyligt som kan tänkas tillhöra den fantastiska gayvärlden.  Mot kvällens slut vr vi så feta och mätta att vi praktiskt taget rullade ut genom de treliga svängdörrarna.

Kramis

Extreme room makeover...not ;)

 (bara halva rummet dock)


Okej då var man äntligen klar med rummet!! :D Nå vad tycks? själv är jag riktigt nöjd. Men jag ska säga att den förbannade hyllan var ett jäkla slit. Fick måla den 5 gånger innan den fick sin vita färg. Eller ja vad hade jag förväntat mig, den var ju vinröd innan jag började så...
Det som kvarstår på programmet är att köpa kuddar, dom som finns på bilden är stöldgods från ett annat rum. jag ska dessutom köpa lite trevliga ramar så man kan ha uppe kort på alla sina älsklingar =)
 
Måste säga att det var riktigt roligt att både måla och spackla och allt vad jag gjort. Dock kan jag med bestämdhet hävda att jag inte har någon framtid inom detta yrke, men man måste ju börja nån stans.

 (här ser man lite mer av den omtalade hyllan)
Kramis

Nattfika

Vad gör man om man inte orkar sitta hemma en fredagkväll och glo på tv? Jo man åker till ett nattöppet cafe och fikar med Teea :D Vi hade supermysigt. Kom dit lite innan kl 10 och lämnade inte stället för än långt efter kl 12. och tro det eller ej med det var verkligen folk där hela tiden. jag tordde ärligt att vi skulle sitta där helt ensama, men tydligen var det fler än vi som var trötta på att sitta i sin egen soffa.

idag har jag faktiskt hjälpt mina kära päron ute i trägårn. Ganska olikt mig. tycker faktisk inte att det är särskilt charmigt att sitta på knä med huvudet i en jävla buske och rensa ogräs. Ser liksom inte det roliga i det. Hur som helst så klippte vi även ner vårat gamla äppelträd. Känns lite tomt i trägårn utan det måste jag säga, det har liksom alltid stått där.

Är lite smått avundsjuk på Sanna och Per, dom var nämligen på Helena Paparizou konsert på Rhodos igår. Dom berätta att det var den bästa konserten dom varit på. För er som inte vet det så är Helena megastor i Grekland, hennes låtar spelas hela tiden på radion. Å andra sidan splas det nästan aldrig engelska låtar i grekisk radio. Under den vecka som jag var där höre jag inte en ända iaf.


Renoveringsprojekt

Vill inte direkt kalla mig själv arbetslös, föredara ord som "arbetssökande" eller "mellan två jobb". Dock går det inte att komma ifrån att de  har samma betydelse alla tre. betyder även att jag för tillfället har sjukt mycket fritid. Därför bestämde jag mig för att starta ett litet mini projekt. jag bestämde mig för att bya färger i mitt rum. Förut hade min långa långa hylla som löper genom hela rummet en vinröd färg. Till detta hade jag matchande ramar, prylar m.m. Men nu var det dags för lite ombytte så jag har nu målat hyllan vit. Har även plockat bort allt det vinröda och ska nu inviga en ny färg i mitt förövrigt vita,sandfärgade och svarta rum. Antingen blir det brunt och lila eller så blir det ljus paställ grön. 
jag lägger upp en bild när det är klart, än ser det bara ut som ett bombnedslag

  den här är söt

(här hittar man fler fina kuddar)
http://indiska.com/system/search/search.asp?container=19 

I onsdags åkte vi till Jönköping. Mirry är ju då såpass flitig att hon börjat läsa på högskolan. Så vi blev bjudna på en studentfest. Vi hade grymt roligt, gick till ett ställe som hette Akademin. Dock är detta ställe endast för studenter men jag lyckades ta mig in på gästlistan. Ibland ska man ha flyt.  Träffade sjukt mycket utbytesstudenter, satt och tjöta med några kanadensare ett bra tag. kvällen vart iaf hel lyckade och slutade i massa nya väner och mitt numer i många okändas telefonböcker. ;D

Kramis

Rhodos :D

Hej Bloggen.  jag kan ju börja med att be om ursäkten för att jag inte skrivit på typ en månad- Blev ärligt förvånad när när vissa folk började fråga när jag skulle skriva igen, jag trodde absolut att ingen läste den.

Då kan man fråga sig vad som har hänt under den här tiden? jag kan börja med att bertta att jag köpt en ny dator. jag är otroligt glad över denna mekaniska pryl.  det var iof ett måste, för våran vanliga stationära uråldriga järnåldersdator har fått något mega virus så den är praktiskt taget oanvändbar. Där med kan jag skylla på den att jag inte skrivit nått.

jag har då hunnit med att semestra på Rhodos. Åkte ner och hälsade på syster min som jobbar där som reseledare.  Det var så otroligt skönt att få komma iväg till värmen. Dock  var det väldigt varmt. När till och med grekerna sitter och klagar på att det är sjuk varmt och man står där som snöig skandinav och tror att man inom kort kommer döö av hetta, då är det liiiite väl varmt, men man ska inte klaga. Här kommer en liten kort (eller lång) redovisning vad vi gjorde där nere.

Onsag: kom ner vid 11 tiden, Sanna mötte upp mig inne i Rhodos stad. Sen gick vi och åt grekisk hamburgare, med färska grönsaker och tsatsiki. På kvällen gick vi till gamla stan (helt fantastisk).

Torsdag: Åkte över till Turkiet till en hamnstad som heter Marmaris. Gick i ett shoppingcentra med 5000 små butiker av alla slag, blev en hel del shopping ja.

                                      

Fredag: Låg på stranden hela dagen och stekte, det är fint vatten men sjukt mycket turister. inte så exotiskt längre då.  På kvällen åkte hela fritidsresor teamet och jag och Bowlade. Sedan bar det av mot den berömda bargatan. Behöver kanske inte gå närmare in på den kvällen. Men en sak måste nämnas, den berömda blåbärs-shoten. låter mysko men var helt fantastikt god.

Lördag:  Sov lite längre den här morgonen med tanke på gårdagen. Sanna var ledig så vi tog bilen och och åkte till en väldigt mysig strand lite utanför stan som hette Kalithea. Typ minskade turisterna med 110 % det var skönt. Sen åkte vi även till en grekisk by vid namn Koskino. Tog en massa bilder där. men när syrran vill leka fotograf då får man ställa upp som modell lite. På kvällenn gick vi faktiskt och åt sushi av alla exotiska rätter. helt klart den bästa sushin jag ätit i mitt liv!


     

Söndag: Låg på stranden och grillade, fick dock ligga under parasoll för det var så ortoligt varmt. Senare på efetrmiddagen promenerade vi runt murarna på gamla stan och gick strandpromenaden.


Måndag: Låg på stranden på dagen som vanligt, vid 4 tiden kom sanna ner en stund också. på kvällen gick vi till deras favorit restaurant jamas och åt. Sen blev det självklart bargatan


Tisdag: idag tog vi bilen och åkte runt på ön. Första stoppet blev Epta Piges som betyder "de sju källorna" . Om man vadade i detta vattnet skulle man bli 20 år yngre eller finna evig kärlek. Får se om det slår in, hoppas på det sista ändå.

sedan åkte vi till Lindos och kollade in ´den stan, med den var lite väl turist expanderad så vi stannade inte så länge, men lite shopping han vi allt med ändå. Efter det åkte vi till en annan fin strand. den hete Stegna och hade alldeles vit sant och blått vatten, så där spenderade vi resten av dagen. På kvällen gick vi ut och åt och festade lite.


Onsdag: Min sista dag. som tur var gick inte planet för än 23.55 på kvällen så jag hde en hel dag till. låg och njöt det sista på stranden, sen fick det avsluta med ytterligare en grekisk hamburgare, bara föra att vara lite symbolisk.


Hände en massa mer, men man kan ju inte skriva om allt, eller hur? ;D

kramis


RSS 2.0