Snöns Änglar

Änglar finns, det vet jag!

Idag vart jag instängd i lägenheten av min förkylning, instängd i min egen trötthet av de ovälkomna bacillerna som vandaliserar min hälsa. Just idag då snön har fallit som mjuka kristaller i luften och lagt ett vackert vitt täcke över den fula gråa asfalten och den färglösa naturen som åter igen blivit besegrad av höstens och novemerns styre.

Jag stod i fönstret och suktade, längtade efter att få komma ut och fira den vita årstidens ankomst. Bitter och deppig.
I ögonvrån ser jag några barn komma gående från skolan, och helt plötsligt har alla slängt sig ner på marken utanför mitt fönster och börjat göra snöänglar. Jag tittade på avtrycken som lämnats kvar på marken långt efter att de gått, och kände mig glad. Glad över att jag fick titta på de små änglarna.

Änglar finns, det vet jag för jag fick se de idag!En otacksam jävel

Ordlösheten ekar tomt i mitt huvud. Inte en enda mening kan jag få fram. Känner mig patetisk som ens försöker. Vad ska man annars göra då dagarna nu allt mer börjar fyllas med onödigheter och en ständig väntan på att dörren ska öppnas och att du ska komma hem.
Tystnad blandas med högljuda röster och skratt från de ovälkommnade gästerna som springer ut och in i mitt hem. Jag är en otacksam jävel som inte uppskattar deras besök.
..

En Glad Dag

Igår var jag arg! Jag var så arg att ilskans vulkan fick ett utbrått och bara sprutade ut ilska uer mig. Som lindring bestämde jag mig för att gå ut och gå. Jag behövde gå av mig ilksakn.
Något kvarter bort i ett bostadsområde ser jag ett fönser som är öppet. Inne i rummet ser jag en 10 årig flick hoppa i sängen, jag stannar och tittar. Hon sjunger med i någon låt och skrattar så högt att det överröstar allt annat. Jag gå lite närmare och plötsligt hör jag vilken låt det hon sjunger och hoppar till. Även jag brister ut i gapskratt. Resten av  vägen hem är jag glad, samtidigt som jag sjunger på hennes låt: " Oh boy, vilket vackert väder för solen skiner i dag...


/>

Idag är det jag som sjunger och hoppar. För idag har jag en glad dag.

Änglarnas Lycka

Regnet smattrar på rutan till mitt nya hem. Det gör inget.
Här inne är det varmt.
Änglarna och fjärilarna har flyttat in här också. Nu bor vi här på riktigt
Love

Monday Morning

Dagen gryr utanför fönstret. Hösten kalla vindar skvallrar om att vintern lurar runt husknuten.
Det är anorlunda idag, mycket anorlunda. Istället för att dela säng med ensamhetan känner jag att någon nu ligger brevid mig. Det är varmt och mysigt.
Det är inte längre samma rum som ligger på övervåningen i det gula tegelhuset på rosengatan.
Det är ett nytt rum, i ett nytt hus, på en nya gatan. I dag är det Helsingborg.

Jag tänker på gårdagen. Gårdagen då jag packade allt som krävdes för att bo och leva här tillsammans med den jag älskar. 
Jag tänker på hur vi sitter i den fullpackade lilla fiestan på E4 på väg söder ut. Radion är på. Välbekanta toner stömar ur högtalarna och orden i texten får plötsligt en mening. Jag sjunger samtidigt som jag lämnar min barndomsstad bakom mig på väg mot det nya livet...

have you heard the news today
im leaving town
im cashing out
this towns to small for me to stay
the time is now
im heading out

my darling baby
this is a warning
said that im leaving
on monday morning
youll get no answer
no use in calling..me
cause im leaving on monday morning
  
                

                                


RSS 2.0