Överlevnadstips för Julhandeln

Julen är fin, mysig och trevlig. Vi äter gott, har tända ljus och umgås med varandra. Dock har julen ett förrädiskt förspel. Ett förspel som nästan vi alla måste genomlida och inte minst sagt överleva. Jag tala givetvis om den fruktade julhandeln. Flera timmar som vi ska spendera i detta helveteslika salar.
Därför kommer nu små tips från mig hur man ska ta sig igenom denna prövning.

1.  Det spelar ingen roll vart i vårat avlånga land du bor, för du kommer förmodligen ta dig till ett utav landets många köpcentren/gallerior eller vad man nu helst vill kalla det. Inuti dessa enorma byggnader råder ett fullständigt kaos!! Likt en myrstack som man häller bensin på irrar folk runt i mycket hög hastighet fram och tillbaka mellan de olika affärerna. Har man otur stryker man med redan här genom att bli ihjältrampad av någon hysterisk 4-barns mamma. För att klara sig ifrån detta kommer här
Tips nr 1 " Hitta, gärna en storvuxen karl eller liknande som är på väg åt samma håll som du är. Gå sedan tätt bakom honom/henne och låt därmed denna person ploga upp en väg för dig. Man låter helt enkelt någon annan göra jobbet åt en.

2. Ibland blir alla dessa miljoner intryck alldeles för mycket och man måste stanna upp, fundera och överväga vilket som egentligen är den perfekta julklappen. Att bara då helt sonika stanna vore rent ut sagt självmord. Då kan jag garantera att död genom nedtrampning är ett faktum. Därför kommer nu
Tips nr 2 " Roffa åt dig random plagg i en affär med många omklädningsrum och sätt dig helt enkelt där inne och fundera ett slag. Oftast finns det en liten trevlig pall som man kan sitta på och vila fötterna. Har man riktigt tur spelas det även lite stämningsfull julmusik i bakgrunden som får dig på rätt humör.

3.
Vi vet alla att det kommer en tid i julstressen då man inser att den perfekta klappen inte gå att finna. Trotts att man riskerat livet otaliga gånger genom att besöka stadens alla butiker och trotts att man letat hylla upp och ner och vänt på varenda litet mumintroll. Det är då, när man sitter där på en pall i ett omklädningsrum som man inser att vi kanske inte behöver fler sockar och att vi faktiskt inte blir särskilt glada för en liten handväska med matchande spegel till. Däremot finns det väldigt många barn runt om i världen som skulle bli väldigt glada och tacksamma för en tablett med avmaskningsabletter eller kanske en dos vaccin.
Tips nr 3 " Ge i år bort en julklapp som faktiskt gör stor skillnad. På Unicefs hemsida finns alla möjliga livsnödvändiga gåvor som ges till de som behöver det som mest. Vad sägs om 450 påsar vätskeersättning. Jag anser att årets julklapp detta år är LIVET! Ge ett barn möjligheten att överleva... 
www.unicef.se 

  


Kommentarer
Postat av: Ida

Så himla bra Mimmi! Era julklappar var verkligen uppskattade. Vill också tipsa om att man kan vara fadder hos bl. a. SOS Barnbyar. Då gör man också skillnad. :-)

2011-01-03 @ 21:10:31
URL: http://jagvillintevaratretti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0