JUL, JUL STRÅLANDE JUL

Jul, jul strålande Jul! Den kom den gick och det segrade. Trots att antalet som firade jul på Rosengatan 6 i år bara uppnåde siffran 3 och att vi i år bestämt att vi inte skulle köpa på tok för många julklappar vart det ändå fullt under granen dagen till ära. Dock vart det en lite anorlunda jul, i alla fall för min del då jag spenderade de första 8 timmarna i sjukhuset totalt o-juliga korridorer. Trotts tappra försöka att skapa julstämning med att gå runt och nynna, vissla tralla och humma på diverse jullåtar innfan sig ändå inte den så välkännda julkänslan. Hur skulle detta gå tänkte jag, att komma hem till familjen utan julkännsla. Som tur var rådde jag bot mot detta redan på vägen hem då jag skruvade upp ljudvolymen på den lilla sterion i bilen så att varenda människa jag körde förbi med min lilla blå bil kunde höra att det vankades jul. Alldrig förr har Last Christmas spelats så högt på Borås gator. 
 
Väl hemma var maten nästan klar när jag kom hem så det var bara att sätta sig och njuta av allt julbordet hade att bjuda. När alla var mätta och belåtna så var det bara att sjunka ner i soffa framför Kalle Anka som min kära fader så finurligt spelat in så även jag skulle få genomlida denna tråkiga med ändå härliga tradition. Och som vanligt så hade hela lilla familjen Fahlman slocknat när Ferdinan började. Traditionsenligt!

Resten utav kvällen delades det ut klappar och paket med tillhörande rim till glada familjemedlemmar.
Här är årets Julklapp:

Ursnygga pjäxor!!

 Ursnygga skidorHär i närbild

Love ^^

Julbak och annat gott

Jag skulle då åter igen bli en seriös bloggare lovade jag i förra inlägget. Men vad hände??  Jo det blev åter igen total bloggtorka i över en vecka! Fy på dig Marie Fahlman! Så nu har jag bestämt mig för att ändra min strategi, vilket innebär att jag denna gången inte kommer lova ut några mer inlägg, utan dom får istället komma som dom kommer. (Ojoj den sista meningen blev nog lite luddig, men å andra sidan så är jag en ganska luddig person i vissa lägen).

Denna vecka har traditionellt kantats av Julbak och annat dyligt som hör julen till. Förra helgen vart det lussekattsbak för hela slantet. Eftersom vi även i år saknar en familjemedlem  (Sanna) så får man helt enkelt skaffa sig en ny, i detta fall beståendes av min själsfrände Miss Mirry herself. Julbak skulle det bli och julbak blev det! Min mamma tänkte att i år gör vi några extra och gör därför dubbel deg. Visst är det lätt att vara efterklok, men seriöst till och med jag fattade att detta kommer seriöst bli alldeles för mycket bullar. Efter oendligt lång tid och slut på både fantasi och ork hade all deg förvandlats till fina lussekatter. Plåtarna fylldes med kringlor, katter, tomtar, flätor och slutligen en kändis av saffransdeg föreställande DARIN!!! (En personlig favorit pland plåtarna)

                          

                        (Darin)

Några dagar senare var det dags igen. Men den här gången gav jag och mamma oss på att baka julgodis. VI hade sen tidigare bestämt oss att helt och hållet ta avstånd från allt som heter knäck. (Ni som hört våra historier om föregående knäckbak är glada att vi tillslut valt att ge upp, då denna förbaskade knäcken knäcker oss så vi blir alldeles goa i kolan). Så i år bestämde vi oss för att försöka oss på att göra ett nytt slags julgodis. Men även detta skulle vi totalmisslyckas med, då det för det första tog över 3 timmar att göra, det var sjukt pilligt, och samakade tillslut bränt knäckebröd.

 

Våran frys är nu full med lussekatter och kylen är proppad med äckliga julgodisar, helt enkelt som det ska va när det lackar mot Jul...

Love ^^

Förbluffande Fakta

HAHA Här har man då inte skrivit en rad i bloggen på 19 dagar, och lite för skojs skull gick jag in och kollade min statestik precis nyss för jag var lite nyfiken på hur det skulle se ut då  man haf 0 besökare. Och vad får jag se...aldrig förr har jag haft så många besökare på min blogg som under denna inläggsfria period!!! Det är vad jag kallar Förbluffande Fakta!

Tack alla ni som läser!Love

Äntligen!

Ja eller vad kan man annars säga när jag inte skrivit en rad i denna stackars bortprioriterade blogg sen den 22 november. Fy skäms Mimmi! Det här får det bli ändring på. Men jag vet inte vad som hände om jag ska vara helt ärlig, helt plötsligt började jag bortprioritera datorn. Varför i all världen skulle man göra något sådant tänker väll alla ni datanördar där ut?! Tja jag hade väll annat för mig antar jag ;D

Det har hänt mycket under mina 19 dagars frånvara. En trevlig händelse är att jag har fått 2 veckors vik på dagiset :D Att jag är jätte glad för detta är förmodligen ingen överaskning för er som tar för vana att kika in på min blogg titt som tätt då jag skrev om just detta i mitt förra inlägg.
HLAVA har nu även en extra medarbetare i form av mig då jag även fått timvikariat där. Tyvärr absolut inte lika roligt som att jobba på dagis men bättre betalt... i SÄS lokaler kommer jag även att spendera min julafton. Hoppas för allt i världen att jag inte råkar ha död på nån, för på julen ska man ju vara snäll.

Okej jag vet, detta var absolut inte ett av mina bästa inlägg men hey man måste ju börja nån stans. Min brist på närvaro har gjort mig lite ringrostig när det gäller käcka komentarer piffiga påhitt. Men ha tålamod mina vänner, jag kommer att återvända! Då med historier om lussekattsbak och annat spännande som händer i min så kallade vardag.

Love ^^ 

RSS 2.0