Getingstick och Köttbulletjuvar

Det är sant, den ökände köttbullstjuven finns på riktigt.  Vidtar olika skepnader och förekommer i de mest oväntade situationer. Tjuven tar sig alltid på något listigt sätt in i din bostad, och lyckas smita in i köket. Innan någon hinner märka det har tjuven öppnat kylskåper och tagit ett paket köttbullar.

Jag, Mirry, Krantz och Hyttinen fick oss en glimt av denna mystiska varelse i torsdags natt. Vi alla hade varit ute och partajat lite och sov alla 4 hemma hos krantz. klockan närmade sig halv 4 tiden och skulle väll till och somna snart när det plötsligt bonkar på fönstret precis jämte Mirry. Stackarna flög ju i taket av ren chock!! Det visade sig vara TIm som ville komma in. Så vi släppte in honom. Bakom honom dycker det upp en skum filur med stora blonda lockar, tillsynes helt harmlös (men ack så fel vi hade). Innan någon av oss hinner reagera har filuren tagit sig in i köket och nårpat åt sig Krantz köttbullepaket och sedan lämnat området med Tim i släptåg några meter bakom.
Helt plötsligt börjar Hyttinen yra om att det luktade köttbullar, och till våran förfäran upptäcker vi nu att det ligger köttbullar spridda över hela hallen! Men då var det redan försent, packetet var stulet och tjuven var redan borta.
Stackars krantz det kommer nog ta lång tid innan han repar sig från denna dramatiska upplevelse. 


Igår hade jag själv en ganska dramatisk upplevelse när jag blev utsatt för ett mordförsök av en geting!. Jag och Mirry var ute vid Bovikens badplats ute vid funningen. Där låg vi och hade det gött i solen tills några getingar började atackera oss. Efter en vild jakt med varisn sko trodde vi att vi hade lyckats jaga bort dom elaka flygfäna och återgick till att njuta av solen och våra chips som vi mumsade på. Det var då den elaka getingen gick över gränsen och föresökte sig på ett mordförsök på mig när han satte sig på mitt chips som jag så ovetande stoppade i munnen. Reaktionen var total!!! Jag börjar spotta och fräsa och yla av smärta när jag spottar ut getingen igen, men olyckan var redan skedd. Jag fick mig ett stick under överläppen : /   Och det tog inte många sekunder innan min läpp började svullna upp. I våra huvuden hör båda jag och Mirry våran lärares varning, " det farligaste som finns är att få ett getingstick i munnen, det det sväller upp och täpper till luftvägarna så man kvävs." Fort som fasen (undrar inte om det var världsrekord) hade jag och mirry packat ihop våra saker, fått tag på en sockerbit som vi kör upp under läppen på mig för att suga ut giftet och packat in oss i bilen. Men en hejdundrade fart körde vi hem, Mirry jag och min ständigt växande läpp. När vi kom hem hade min läpp förvandlats till en hästmule. Angelina Jolie kunde slänga sig i väggen i jämförelse med mig. Jag kan ärligt erkänna att jag såg grotesk ut. Efter 16 cortisontabletter, antishistamin och lite zylokainkräm kunde vi (eller snarare sagt våra snälla grannar som jobbar på akuten) konstatera att jag slapp åka upp till sjukhuset. Kan nu medela alla nyfikna att idag la sig svullnade och jag ser åter normal ut.

Tips från coachen:
 - Låt bli att äta getingar
 - Släpp inte in främlingar i din lägenhet, kan sluta i köttbulle stöld
 - Låt bli att leva mitt liv, slutar i två nära dödenupplevelser på en sommar


Yao Ming

Os invigningen i Peking 2008
9 årig kinesisk hjälte under jordbävningskatastrofen i Kina och självklart coola långa Yao Ming

Japp det kan inte hjälpas, jag har en ny idol! YAO MING!!! Killen är för sjutton 226 cm lång, och lufasar omkring på basketplanerna i Kina och USA.  Han är överlägset längst bland alla andra (sjukt långa) basketspelare, och är den enda som bara kan lägga ner bollen i korgen som förövrigt sitter på en höjd på ca 3 meter!! Killen har ca 1 miljard fans över hela världen, men främst i Kina och USA (och mig i Sverige förstås)

Idag spelades matchen mellan Kina och USA, och visst var förväntningarna höga på denna match men ingen kunde väl ana vilken supermatch det skulle bli.  Matchen slutade 70-101 till USA, men vilken uppvisning dom bjöd på. Tyvärr fick Yao Ming gå av planen i 4 period på grund av skada, men var minst sagt lika delaktig i matchen på bänken. Basket är tydligen stort i Kina, och denna match uppskatats ha setts av flera miljareder människor. Det är liksom inte varje dag som kineserna får spela mot sina stora rivaler USA på hemmaplan när hela världen ser på. 
Det som jag gillade mest med matchen (förutom Yao Ming) var den goa stämmningen som var på plan innan och även efter matchen. Spelarna gick runt och hälsade och småpratade med varandra som vilken skolidrotts match som helst. Jag skulle vilja se mer sånt i OS och sportvärlden över huvud taget!                              

Jag undrar hur en människa kan bli sååå stor, jag trodde kineser i allmenhet var ganska korta???  ;D
Den här killen är iaf ett undantag. Vad föder dom honom med??!!

Kramis

Party

Ojojoj nu var det aldeles för länge sen jag bloggde. För illa mimmi! Det håller inte! Men ni sitter jag här iaf, dock ej på min egen dator utan på Vickys. Ikväll är det nämligen party part som gäller, och vi sitter här och förefestar lite. Har redan druckit nåfra glas vin och det kommer nog bli några till ju längre kvällen lider. Ska bli kul att gå ut ikväll, har svikit de senaste gångerna på grund av jobb. Senast var på Villes 20 års dag, undrar om han någon gång kommer förlåta mig...
Men ikväll är vi Mirry Vicky Honey och Elsa som är på väg. Vi har lite disco tema, vilket ni som känner mig förstår att jag är förtjus i :D

Det har som sagt hänt mycket sen jag bloggade sist. Jag har bland annat slutat jobbet, mitt sommar vikariat tog slut och det betyder nu att jag är arbetslös :S Kännas väl kanske inte jätte bra. Måste söka jobb men får liksom inte tummen ur.

Har börjat planera en resa till Rhodos, först var det tänkt att jag skulle åka denna helgen, men Sanna sa att det var bättre att vänta till lågsäsången.

OS invigningen var igår, och jag ¨tycker att den var spektakulär!!! var mycket nöjd efter dom nästan 4 timmar som den tog. Dock tycker jag att kläderna var en total flopp!!!! Stackarna fick gå in där med bleka kinainspirerade klänningar och dansbandskavajer. Kan inte varit lätt för dom. Men Holland kan inte ha haft det mycket lättare då dom fick spatsera in i rödblommiga kläder, inklusive HATT!!!! Ja jag lider med dom med.

Jaja det har väl hänt en hel del mer men inte som jag kan komma på just nu, så förmodligen är det inte så jäkla intressant. hahha men ha det bra tills nästa gång jag blggar, vilket kan dröja ett tag...  ;)

Kramis


avslutningsvis vill jag bara säga att HONEY ÄÄÄÄÄÄÄGEEEEEEEEEEEEEER WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO PUUUUUUUUUUUUUUUUUUSSS  / HONEY

RSS 2.0